Lasdampafzuiging

Essentieel voor een Veilige en Efficiënte Werkomgeving

Lasdampafzuiging is een onmisbaar element binnen de professionele lasomgeving. Het zorgt ervoor dat lasrook en -dampen, die vrijkomen tijdens het lasproces, op efficiënte wijze worden afgevoerd en gefilterd, waarbij de luchtkwaliteit in de werkruimte significant verbetert. Gezien de potentiële gezondheidsrisico’s van blootstelling aan lasdampen, is een goede lasdampafzuiging niet alleen een kwestie van wettelijke naleving, maar vooral een investering in de gezondheid en veiligheid van de lasser.

Waarom Lasdampafzuiging?

Tijdens het lassen komen verschillende gassen en fijne deeltjes vrij. Deze dampen kunnen schadelijke stoffen bevatten, zoals metalen, fluoriden en koolwaterstoffen, die bij inademing gezondheidsrisico’s kunnen opleveren. Door het gebruik van lasdampafzuiging worden deze potentieel gevaarlijke stoffen direct bij de bron gevangen en afgevoerd, waardoor het risico van inademing aanzienlijk wordt verminderd.

Maak kennis met cobot

Cobots, of collaboratieve robots, vormen de toekomst van efficiëntie en samenwerking in de industrie.

Nazorg van topkwaliteit

Ontdek meer over Van Laar en onze toewijding aan precisie, vakmanschap en het overtreffen van klantverwachtingen.

Kenmerken van efficiënte lasdampafzuiging

Effectieve lasdampafzuigsystemen vangen lasdampen direct bij de bron op, waardoor de verspreiding van schadelijke deeltjes in de omgevingslucht wordt geminimaliseerd.

Moderne systemen zijn uitgerust met meervoudige filtratiestappen die zorgen voor de verwijdering van zowel grove als fijne deeltjes uit de afgezogen lucht.

Goede lasdampafzuigsystemen zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan verschillende werkomstandigheden en lasposities.

Advies op maat

Weet u niet zeker welk lasapparaat het beste bij uw project past? Ons deskundig team staat voor u klaar om u te voorzien van persoonlijk advies.

Voordelen van Lasdampafzuiging

Gezondheidsbescherming

Door het verminderen van de blootstelling aan schadelijke dampen wordt het risico op ademhalingsaandoeningen, allergieën en andere gezondheidscomplicaties verlaagd.

Verbeterde zichtbaarheid

Door het verminderen van rook in de werkruimte kan de lasser beter zicht houden op het lasproces, wat leidt tot nauwkeuriger en efficiënter lassen.

Wettelijke naleving

Veel landen hebben strikte regelgeving met betrekking tot de luchtkwaliteit op de werkplek. Een efficiënt lasdampafzuigsysteem helpt bedrijven te voldoen aan deze normen.